Wellingtonin pihvi

Beef Wellington Ossin ja Markuksen tapaan

Kuvituskuva: Wellingtonin pihvi

Kuvituskuva: Wellingtonin pihvi

Valmistus

  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota sisäfile huoneenlämpöön noin 1/2 tuntia ennen valmistusta.

  2. Leikkaa sisäfilee poikkisyin pihveiksi, riittävän paksuja noin 5-6 cm. Ruskista pihvit nopeasti rasvassa kuumassa pannussa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Valmista täyte. Puhdista ja hienonna kanttarellit tai tatit. Paista niitä rasvassa, kunnes neste on haihtunut. Lisää tuorejuusto ja timjami. Anna seoksen jäähtyä.

  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi, noin 1,5-2mm paksuuteen. Leikkaa taikina taikinapyörällä noin 12-14 x 12-14cm levyksi. ( riippuen montako pihviä valmistat). Nosta jäähtynyttä täytettä levyjen keskelle. Nosta dijon-sinapilla kevyesti sivelty pihvi sienien päälle. Sinappinen puoli alaspäin. Nostele kulmat päälle ja nipistele huolellisesti kiinni. Käännä ympäri paistoparerille pellin päälle, voitele ja koristele halutessa.

  5. Paista 235 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa lisäksi keitettyjä papuja ja porkkanaa. Lautaselle peiliksi punaviinikastiketta.

Ainekset

  • Voitaikina

  • Sisäfilettä

  • Sieniä täytteeksi (kanttarelleja tai tatteja)

  • Tuorejuusto

  • Dijon-sinappia

  • Keitettyjä papuja ja porkkanaa

  • Punaviinikastiketta

  • Mausteita (suola, pippuri, timjami)

Edellinen
Edellinen

Klubin perinnejuoma